social imagesocial image

21.05-24.05

Паралија е сместена во прегратките на планината на 12-те богови-Олимп. Паралија е идеално место за сите оние кои што сакаат да уживаат 
во пријатната медитеранска клима и убавата и долга плажа. Долж шеталиштето во Паралија ќе имате можност да уживате во локалните продавници, но исто така ќе имате можност да уживате во бројните таверни, барови, ресторани и ноќни клубови кои што само ја дополнуваат туристичката понуда на ова место. 

 
Програма:
1 ден ( 21.05 ) сабота
 • Тргнување во 07:00 часот од  паркингот наспроти East Gate. ( Собирање на група 06:45 .Предвидено време за пристигнување во Паралија во 11:00 часот. Сместување во апартмани. Слободно време за индивидуални активности. Ноќевање. 
2 ден ( 22.05) недела. 
 • Слободно време за индивидуални активности и прошетка низ Паралија. Ноќевање
3 ден ( 23.05) понеделник.
 • Слободно време за индивидуални активности и прошетка низ Паралија. Ноќевање 
4 ден ( 24.05) вторник
 • Напуштање на апартманите. Факултативна посета на Метеори и Работилницата за икони во Каламбака Во попладневните часови поаѓање за Македонија. Пристигнување во Македонија во вечерните часови.

Понудата вклучува:
 • Три ноќевања во Паралија 
 • превоз на наведената релација
 • организација и водство на патувањето.

Понудата не вклучува:
 • индивидуални активности
 • Факултативна посета на Метеори ( 10 евра )
 
Цена: 3900  денари по лице
 
ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ:
 • Организатор на патувањето е Мтс Травел Сервис.
 • Во случај на недоволен број на пријавени патници, организаторот го задржува правото да го откаже во целост патувањето 2 дена пред да започне истото.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за подолгите задржувања на граница и гужвите во сообраќајот кои претходно неможат да бидат предвидени.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за временските услови во текот на патувањето како и во местото за посета.
 • Во случај на отказ патникот е должен да плати:
 • За отказ до 2 дена пред поаѓање се задржува износ од 90 % од цената на аранжманот
 • За отказ од 3 до 5 дена пред поаѓање се задржува износ од 70 % од цената на аранжманот
 • За отказ од 6-15 дена пред поаѓање се задржува износ од 50 % од цената на аранжманот
 • За отказ преку 15 дена пред поаѓање  се задржува износ од 10 % од цената на аранжманот 
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува материјална штета доколку патната исправа или лична карта е истечена или заборавена.
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува штета за изгубен багаж.
 • Примателот на услугата е должен да ги почитува правилата издадени од страна на возачот и водичот за однесувањето во автобусот.
 • Организаторот на патувањето не одговара за доцнењето на патниците, и не е  должен да ги чека истите.
 • Со уплата Вие во целост сте согласни со горенаведените Општи услови.