02.02.2020

Банско е град во Република Бугарија кој се наоѓа во југозападниот дел и истиот претсавува седиште на истоимената општина Банско. Познат е како важно место посетено от доста туристи претежно во зимскиот период. Во развојот на туризмот допринела старата архитектура на куќите. Во банско денес постојат повеќе од 120 објекти од различни категории за смештај на туристите, а секако тука се и стазите за скијање долги 70 километри. Разноврсни туристички содржини може да сретнете во Банско, а секако после убаво поминатиот ден на планина во Банско може да се опуштите во некоја од многубројните автентични бугарски кафани.


Опис на патувањето:

  • Собирање на групата на 04.01  во 04 45на паркингот наспорти скопски саем кај хотел вип. Поаѓање за Банксо  во 05:00
  • Пристигнување во Банско. Слободно време за индивидуални активности и прошетка низ Банско.
  • Тргнување за Скопје во 17:00 часот

Цена: 1000 денари