Неа Флогита е оддалечена од Солун само 59 километри, т.е. 160 километри од македонско-грчката граница. Неа Флогита претставува вистински рај за сите кои својот летен одмор сакаат да го поминат во помирна и порелаксирана атмосфера отколку во останатите популарни туристички места во Грција.Неа Флогита има уникатна местоположба, на ридски терен, на само неколку минути пешачење од морето, но и на само 5 минути возење од Неа Модања, комерцијалниот центар на Халкидки, место каде што можете да пронајдете и купите сѐ што ви е потребно или пак да уживате во активниот ноќен живот.

Неа Каликратија е релативно нов град, лоциран на западната страна на централниот дел на Халкидики. Нејзината локација е иделна, таа e поставена меѓу првите градови на Халкидики и е најблиску до Солун на само 40км оддалеченост и малку помалку до Касандра и Ситонија. Се категоризира како одлична дестинација за летување со добро развиена инфраструктура, преубавa долга песочнa плажа и кристално чисто море. Некогаш малото рибарско место, низ времето прераснува во позната туристичка населба со богата хотелиерска понуда. Главната експанзија градот ја доживува за време на 80тите години од минатиот век кога местото оживува со населувањето на многу луѓе и се издига на ниво на останатите познати дестинации на Халкидки.

 

Опис на патувањето:
 • Поаѓање во 02:00 часот од паркинг наспроти Скопски саем кај хотел Вип. Собирање на група  01:45 часот.
 • Ноќно возење со пауза за царински формалности и одмор. 
 • Предвидено пристигнување на кракот во раните утрински часови.
 • Најпрво се оставаат патниците во Неа Каликтарија а потоа во Неа Флогита.
 • Враќање во 18:00 ч. по македонско време од Неа Флогита
 • Пристигнување во Скопје околу полноќ.

Цена:800 денари
 
ОПШТИ НАПОМЕНИ:
 • Организатор на патувањето е Мтс Травел Сервис.
 • Во случај на недоволен број на пријавени патници, организаторот го задржува правото да го откаже во целост аранжманот 3 дена пред датумот на започнување на истиот.
 • Организаторот го задржува правото да ја промени цената на аранжманот во случај на промена на цената на превозот или хотелот. 
 • Организаторот го задржува правото за промена на цените на факултативните излети, во случај на промена на цената на влезниците на локалитетите и музеите.
 • Организаторот го задржува правото за промена на редоследот на реализација на програмата.
 • Организаторот на патувањето го задржува правото за промена на програмата за патување во случај на непредвидени објективни причини, како на пример, задржување на граница, гужва во сообраќајот, затвореност на некој од локалитетите предвиден за посета и слично.
 • За неисправна патна исправа, задоцнување, загубен багаж и откажување на патувањето или промена, агенцијата не одговара и не надокнадува материјална одштета.