Охридското Езеро е нешто што најдобро би се опишало како „светско, а наше.“ Со целата историја и природна убавина која несебично ја нуди, не е ни чудо што многу странски туристи го одбираат како летна дестинација. Охридските плажи се вистинско место за создавање на летни спомени. Па затоа токму за вас ги одбравме најдобрите. 
 

 • Охрид
 • Лагадин
 • Пештани 
 • Градиште
 •  
Опис на програмата:
 • Поаѓање во 06:00 часот ( собирање на група во 0545 од паркинг наспроти скопски саем кај хотел Вип)
 • Предвидено време за пристигнување во Охрид околу 9-10 часот.
 • Патниците сами избираат каде ќе го поминат денот од горе наведените места,
 • Слободно време за еднодневно уживање. 
 • Враќање во 19:00 часот.

Цена: 700 денари

**Мерките и препораките на Владата ќе бидат во целост испочитувани. Бројот на патници во автобусот ќе биде намален за 50%, односно еден патник ќе седи на две седишта. 


ОПШТИ НАПОМЕНИ:
 • Организатор на патувањето е Мтс Травел Сервис.
 • Во случај на недоволен број на пријавени патници, организаторот го задржува правото да го откаже во целост аранжманот 3 дена пред датумот на започнување на истиот.
 • Организаторот го задржува правото да ја промени цената на аранжманот во случај на промена на цената на превозот или хотелот. 
 • Организаторот го задржува правото за промена на цените на факултативните излети, во случај на промена на цената на влезниците на локалитетите и музеите.
 • Организаторот го задржува правото за промена на редоследот на реализација на програмата.
 • Организаторот на патувањето го задржува правото за промена на програмата за патување во случај на непредвидени објективни причини, како на пример, задржување на граница, гужва во сообраќајот, затвореност на некој од локалитетите предвиден за посета и слично.
 • За неисправна патна исправа, задоцнување, загубен багаж и откажување на патувањето или промена, агенцијата не одговара и не надокнадува материјална одштета.