social imagesocial image

14.01.2024

Копаоник  е еден од поголемите планински венци во Србија. Сместен е во централниот дел на земјата со мал дел во Северно Косово. Копаоник е најважниот скијачки центар во Србија,  со вкупно 25 жичари со капацитет од 32.000 скијачи на час. Tуризмот на планината е претежно од спортски карактер. Преовладуваат зимските спортови како скијањето, но се застапени и други спортски активности. Има голем број сместувачки капацитети, кафетерии, барови и ноќни клубови. Од Брзече до скијачкиот центар води кабинска жичарница.

Oпис на патувањето:

 • Собирање на групата  во 04:45 на паркинг спроти Скопски саем кај хотел Вип. Поаѓање за Копаоник во 05:00.
 • Пристигнување на Копаоник. Слободно време за индивидуални активности и прошетка низ Копаоник.
 • Тргнување за Скопје во 17:00 часот.

Цена: 1300 денари

ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ:
 • Организатор на патувањето е Мтс Травел Сервис.
 • Во случај на недоволен број на пријавени патници, организаторот го задржува правото да го откаже во целост патувањето 2 дена пред да започне истото.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за подолгите задржувања на граница и гужвите во сообраќајот кои претходно неможат да бидат предвидени.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за временските услови во текот на патувањето како и во местото за посета. 
 • Во случај на отказ патникот е должен да плати:
 • За отказ до 2 дена пред поаѓање се задржува износ од 90 % од цената на аранжманот
 • За отказ од 3 до 5 дена пред поаѓање се задржува износ од 70 % од цената на аранжманот
 • За отказ од 6-15 дена пред поаѓање се задржува износ од 50 % од цената на аранжманот
 • За отказ преку 15 дена пред поаѓање  се задржува износ од 10 % од цената на аранжманот
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува материјална штета доколку патната исправа или лична карта е истечена или заборавена.
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува штета за изгубен багаж.
 • Примателот на услугата е должен да ги почитува правилата издадени од страна на возачот и водичот за однесувањето во автобусот.
 • Организаторот на патувањето не одговара за доцнењето на патниците, и не е  должен да ги чека истите.
 • Со уплатата Вие во целост сте согласни со горенаведените Општи услови.