22.09.2019, 29.09.2019 и 11.10.2019

Пожарско или на грчки Лутраки е село во Мегленско односно во Егејска Македонија. Под името Пожар тоа било познато до 1922 година. Пожарско се наоѓа во северозападниот дел од котлината Меглен, во зелените делови на планината Кајмакчалан, на само 13 километри од градот С’ботско. Лутраки е претставен како дар од природата кој е опколен со бујна вегетација, бројни манстири, потоци, а најпознати од се се топлите бањи.Тука во Лутраки топлите бањи се со температура на водата од 37 до 38 степени Целзиусови.Водите се лековити и се препорачуваат за болни од ревма, ишијас, бронхит, дерматолошки и гинеколошки проблеми, како и циркулаторни и респираторни нарушувања. 

Воден или на грчки Едеса е град во Егејска Македонија, северозападно од Солун. Тој во минатото, односно до 1923 година бил познат како Водена или Воден. Преку железничката пруга, Воден е поврзан со Лерин и Битола кон запад, а на југоисток со Солун. Главен белег на Воден е водопадот Керано или некои како што знаат да кажат Керанос. Тоа е водопад каде што водата паѓа од околу 70 метри висина. Подрачјето околу водопадот во минатото не било добро организирано и средено, но благодарение на Воденската општина денес околу овој водопад има уреден парк кој нуди бројни погодности за сите гости. 

Опис на патувањето:
Поаѓање од паркинг наспроти скопски саем кај хотел Вип во 05:00 часот. Собирае на група 04:45. Патувањето води кон граничен премин Богородица. Пауза за царински формалности и одмор. Предвидено време за пристигнување во Лутраки до 10 часот. Слободно време за индивидуални активности како и можност за користење на бањите. Во попладневните часови во договор со групата се упатуваме кон Воден. Посета и разглед на водопадите. Слободно време за прошетка и разглед на градот. Во 17:00 поаѓање за Скопје.Посета на  Free shop.

 
Понудата вклучува:
  • Посета на Лутраки 
  • Посета на водопадите и градот Воден.
  • Превоз на наведената релација 
  • Организација и водство на патувањето.

Понудата не вклучува:
  • Влез од 3 евра за користење на бањите кој се плаќа на лице место
  •  
Цена: 1000 денари