08.03-10.03

Паралија е идеално место за сите оние кои што сакаат да уживаат  во пријатната медитеранска клима и убавата и долга плажа. Долж шеталиштето во Паралија ќе имате можност да уживате во локалните продавници, но исто така ќе имате можност да уживате во бројните таверни, барови, ресторани и ноќни клубови кои што само ја дополнуваат туристичката понуда на ова место. 

 Опис на патувањето:
1. ден 08.03 (петок)
 • Поаѓање од паркинг кај хотел Вип, наспроти Скопски Саем, во 07:00 часот (собирање на група 06:45 ч.). Патувањето води кон граничен премин Богородица. Пауза за царински формалности и одмор.Предвидено време за пристигнување во Солун околу 10 часот. Посета на центарот на Солун.Во договор со групата се упатуваме од Солун кон Паралија. Пристигнување во Паралија. Сместување. Слободно време за индивидуални активности. Ноќевање.
2. ден 09.03 (сабота)
 • Во утринските часови поаѓање од Паралија кон Метеори. Посета на работилницата за икони во Каламбака. По посетата на работилницата за икони групата се упатува кон манастирот голем Метеорон. Слободно време за прошетка и разглед на манастирот. По прошетката слободно време за пауза за ручек Враќање во Паралија. Ноќевање.
3. ден 10.103 (недела)
 • Во утринските часови напуштање на апартманите. Слободно време за прошетка низ Паралија. Во попладневните часови поаѓање за Македонија.
 
 • Понудата вклучува:
 • Посета на Солун
 • 2 ноќевања во апартмани Паралија 
 • Посета на работилницата за икони во Каламбака
 • Превоз на наведените локации
 • Организација и водство на патувањето
 
Понудата не вклучува:
 
 • Влезница од 3 евра во манастирот Голем Метеорон
 • Туристичка такса 1 евро од соба на ден ( се плаќа во агенција)
 • Во договор со групата може да се организира факултативна осмомартовска вечера.

Цена за деца од 2 до 10 години  со придружба на двајца воздрасни 3500 денари
 
Цена:75еур ( 4650 денари.)

 
ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ:
 • Организатор на патувањето е Мтс Травел Сервис.
 • Во случај на недоволен број на пријавени патници, организаторот го задржува правото да го откаже во целост патувањето 2 дена пред да започне истото.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за подолгите задржувања на граница и гужвите во сообраќајот кои претходно неможат да бидат предвидени.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за временските услови во текот на патувањето како и во местото за посета.
 • Во случај на отказ патникот е должен да плати:
 • За отказ до 2 дена пред поаѓање се задржува износ од 90 % од цената на аранжманот
 • За отказ од 3 до 5 дена пред поаѓање се задржува износ од 70 % од цената на аранжманот
 • За отказ од 6-15 дена пред поаѓање се задржува износ од 50 % од цената на аранжманот
 • За отказ преку 15 дена пред поаѓање  се задржува износ од 10 % од цената на аранжманот 
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува материјална штета доколку патната исправа или лична карта е истечена или заборавена.
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува штета за изгубен багаж.
 • Примателот на услугата е должен да ги почитува правилата издадени од страна на возачот и водичот за однесувањето во автобусот.
 • Организаторот на патувањето не одговара за доцнењето на патниците, и не е  должен да ги чека истите.
 • Со уплата Вие во целост сте согласни со горенаведените Општи услови.