social imagesocial image

Томина приказна

12.02.2022

Едно поинакво патување со песните и животот на Тома Здравковиќ.
 
Опис на патувањето:
 • Тргнување во 07:30 часот, (состанок на групата на паркинг наспорти скопски саем кај Хотел вип во 07:15). Се патува преку граничен премин Табановце, со кратки попатни паузи за одмор и царински формалности.
 • Пристигнување во Лесковац. Организиран разглед на Лесковац со локален водич. 
 • Во договор со групата поаѓање за Печењевце, родното место на Тома Здравковиќ. Организиран ручек во кафана Томина Прича. Посета на родната куќа на Тома Здравковиќ.
 • Тргнување за Скопје во 17:00 часот
 
Понудата вклучува
 • Превоз на наведената релација
 • Посета на Лесковац
 • Посета на Печењевце
 • Организиран ручек ( специјалитет на кафаната )
 • Организација и водство на патувањето

Понудата не вклучува:
 • Индивидуални трошоци
 • Влезница во музејот во Лесковац 1 евро
 
Цена: 900 денари

ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ:
 • Организатор на патувањето е Мтс Травел Сервис.
 • Во случај на недоволен број на пријавени патници, организаторот го задржува правото да го откаже во целост патувањето 2 дена пред да започне истото.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за подолгите задржувања на граница и гужвите во сообраќајот кои претходно неможат да бидат предвидени.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за временските услови во текот на патувањето како и во местото за посета. 
 • Организаторот на патувањето го задржува правото да задржи 90% од вкупната уплатена сума доколку патникот го откаже патувањето до 2 дена пред поаѓање.
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува материјална штета доколку патната исправа или лична карта е истечена или заборавена.
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува штета за изгубен багаж.
 • Примателот на услугата е должен да ги почитува правилата издадени од страна на возачот и водичот за однесувањето во автобусот.
 • Организаторот на патувањето не одговара за доцнењето на патниците, и не е  должен да ги чека истите.
 • Со уплатата Вие во целост сте согласни со горенаведените Општи услови.