Власинско езеро и Врање

10.04.2024

 Власинско езеро е акумулационо езеро на југоисток на Србија. Историски записи во кои се спомнува Власина потекнуваат од 18 век со името Власинско блато или Власинска тресава поради тресата и блато со испирање на речните текови. На тој начин е во кањонот кој е долг 20 -{km}-е направена мочвара која е на некои места била пополнета со жив песок. Власинско езеро е опколено со планините Плана, Грамада, Варденик и Чемерник и истото се наоѓа на 1.213 -{m}- надморска височина. Бојата на вода варира од сиво сина покрај обалата до затворено сина на средината од езеро, со зелени приобални површини дава посебен колорит на власинскиот предел.

Опис на патувањето:

 • Тргнување во 07:30 ч. од паркингот кај Хотел Вип (спроти скопски саем). Собирање на група во  07:15.
 • Предвидено време за пристигнување околу 10:00. Слободно време за прошетка и разглед на езерото
 • Во договор со групата се упатуваме кон Врање. Слободно време за индивидуална прошетка.
 • Предвидено време за тргнување за Скопје во 17:00 часот.


Понудата вклучува:
 • Превоз на наведената релација
 • Посета на Власинско езеро 
 • Организација и водство на патувањето

Понудата не вклучува:
 • Индивидуални трошоци

Цена:1000 денари
 
ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ:
 • Организатор на патувањето е Мтс Травел Сервис.
 • Во случај на недоволен број на пријавени патници, организаторот го задржува правото да го откаже во целост патувањето 2 дена пред да започне истото.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за подолгите задржувања на граница и гужвите во сообраќајот кои претходно неможат да бидат предвидени.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за временските услови во текот на патувањето како и во местото за посета. 
 • Организаторот на патувањето го задржува правото да задржи 90% од вкупната уплатена сума доколку патникот го откаже патувањето до 2 дена пред поаѓање.
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува материјална штета доколку патната исправа или лична карта е истечена или заборавена.
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува штета за изгубен багаж.
 • Примателот на услугата е должен да ги почитува правилата издадени од страна на возачот и водичот за однесувањето во автобусот.
 • Организаторот на патувањето не одговара за доцнењето на патниците, и не е  должен да ги чека истите.
 • Со потпишување Вие во целост сте согласни со горенаведените Општи услови.