21.11.2021

Горица или Корча е град и општина во истоимената област во рамките на Горичкиот округ во југоисточниот дел на Албанија. Општината е создадена во 2015 година со спојување на дотогашните општини Дренво, Горица, Лејка, Дворани, Булгарец, Воскоп, и Москополе кои станале општински единици. Сместен е на висроамнина на надморска височина од 850 метри обиколен со планината Морава. Ова е шести град по големина во Албанија.

Поградец е град во Албанија кој брои околу 21.000 жители. Градот се наоѓа во југоисточниот дел на Р.Албанија покрај Охридското езеро. Сместен е југоисточно од Елбасан, југозападно од Охрид, западно од Лерин и северно од Корча.

 

Oпис на патувањето:
 • Поаѓање во 06:00 часот од карши скопски саем кај хотел Вип на паркингот. Собирање на група во 05:45. Се патува преку граничен премин Кафасан. Паузи за одмор и царински формалности. Предвидено време за пристигнување во Корча во утринските часови. 
 • Слободно време за индивидуални активности и прошетка низ Корча. Во договорено време со групата се упатуваме кон Поградец. Слободно време за индивидуални активности и прошетка.
 • Тргнување за Скопје во 17:00 часот.
Понудата вклучува:
 • Превоз на наведената релација
 • Организација и водство на патувањето 
Понудата не вклучува:
 • Индивидуални трошоци
 • Влезници за културно историски споменици

Цена:1000 денари
 
ОПШТИ НАПОМЕНИ:
 • Организатор на патувањето е Мтс Травел Сервис.
 • Во случај на недоволен број на пријавени патници, организаторот го задржува правото да го откаже во целост патувањето 2 дена пред да започне истото.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за подолгите задржувања на граница и гужвите во сообраќајот кои претходно неможат да бидат предвидени.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за временските услови во текот на патувањето како и во местото за посета. 
 • Организаторот на патувањето го задржува правото да задржи 90% од вкупната уплатена сума доколку патникот го откаже патувањето до 2 дена пред поаѓање.
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува материјална штета доколку патната исправа или лична карта е истечена или заборавена.
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува штета за изгубен багаж.
 • Примателот на услугата е должен да ги почитува правилата издадени од страна на возачот и водичот за однесувањето во автобусот.
 • Организаторот на патувањето не одговара за доцнењето на патниците, и не е  должен да ги чека истите.
 • Со уплатата Вие во целост сте согласни со горенаведените Општи услови.