16.03.2024

Беровскиот женски манастир Св.Арханхел Михаил — манастир кој се наоѓа во Берово. Најпознат е по тоа што тој е единствениот манастир во Македонија во кој се прават мозаици. Темелите на првиот женски манастир во Берово се подигнати дваесет години по изградбата на манастирската црква (околу 1840 г.).
Месноста Бела Вода, скриена е зад околните ритчиња од Малешевијата и е богата со реки и чист воздух. Поминувајќи покрај популарната викенд-населба Суви Лаки, по само 5 километри возење од Берово, се открива овој центар кој е уште една од многуте убави македонски дестинации. Преубаво место за одмор и релаксација, а како што кажуваат и посетителите, ова е „рај на земјата“. 
 

Опис на програмата:
 • Тргнување во 07:30 (собирање на група во 07:15 од паркинг наспорти Скопски саем, кај хотел Вип)
 • Посета на Беровскиот женски манастир и Беровско езеро
 • Во попладневните часови поаѓање за Струмица. Слободно време за индвидуална прошетка и ручек
 • Тргнување за Скопје во 17:00 часот

Понудата вклучува:
 • Превоз на дадената релација
 • Организација и водство на патувањето

Понудата не вклучува:
 • Индивидуални трошоци.
 • Влезници за културно историски споменици
 
Цена 800 денари 
 
ОПШТИ НАПОМЕНИ:
 • Организатор на патувањето е Мтс Травел Сервис.
 • Во случај на недоволен број на пријавени патници, организаторот го задржува правото да го откаже во целост патувањето 2 дена пред да започне истото.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за подолгите задржувања на граница и гужвите во сообраќајот кои претходно неможат да бидат предвидени.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за временските услови во текот на патувањето како и во местото за посета. 
 • Организаторот на патувањето го задржува правото да задржи 90% од вкупната уплатена сума доколку патникот го откаже патувањето до 2 дена пред поаѓање.
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува материјална штета доколку патната исправа или лична карта е истечена или заборавена.
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува штета за изгубен багаж.
 • Примателот на услугата е должен да ги почитува правилата издадени од страна на возачот и водичот за однесувањето во автобусот.
 • Организаторот на патувањето не одговара за доцнењето на патниците, и не е  должен да ги чека истите.
 • Со уплатата Вие во целост сте согласни со горенаведените Општи услови.