26.01.2020

Боровец е светски рекреативен скијачки центар на планината Рила. Ситуиран е на надморска височина од 1350 метри е претставува најстаро планинско одморалиште во Бугарија кое постои уште од 1896 година. На 73 километри северно од Софија и на 125 километри од Пловдив. Располага со многу скијачки патеки и ски-лифтови. Највисоката точка на ски- центарот е јастребец на 2369 метри надморска височина од каде што има излез кон Мусала, највисокиот врв на Балканот.

 

Oпис на патувањето:

  • Собирање на групата на 12.01 во 04:45 на паркинг карши скопски саем кај хотел Вип. Поаѓање за Боровец во 05:00.
  • Пристигнување во Боровец. Слободно време за индивидуални активности и прошетка низ Боровец
  • Тргнување за Скопје во 17:00 часот.

Цена: 1000 денари