20.04-21.04.2024

Издлабен во карпа, издигнат над рајска шума, на надморска височина од 900 метри е домот на големиот чудотворец, Василиј Острошки, манастир кој секојдневно е прибежиште на илјадници верници кои трагаат по мир, здравје и чуда. Верници од сите краишта, од сите вери, од деца до стари, го посетуваат овој манастир, посветен на еден од најголемите светци во православната вера. Манастирот Свети Василиј Острошки датира од 17 век и е сместен во карпест крај во Црна Гора, помеѓу Никшиќ и Подгорица.  Ова свето место во текот на целата година е најпосетено светилиште во Црна Гора, а после Христовиот гроб и Светата гора, ова е третото најпосетено светилиште во христијанскиот свет. Што уште повеќе говори дека чудата на овој светец се вистински.

Опис на патувањето:

1.ден  Поаѓање (петок спрема сабота) во 00:00 спроти East Gate на паркингот кај хотел Вип, собирање на група 23:45. Ноќно возење преку Косово и Албанија со попатни паузи за цариснки формалности и одмор.
2.ден  Пристигнување на Острошки манастир утрото.
По пристигнувањето по желба искачување до манастирот  или трансфер со локален минибус. Слободно време за разглед на манастирот и слободни активности. Ноќевање во конак или во дворот на манастирот.
3. ден  По утринската литургија го напуштаме манастирот и патувањето го продолжуваме кон Будва. Слободно време за индивидуална прошетка и разглед низ Будва. Во попладневните часови поаѓање за Скопје. 

Понудата вклучува:
 • Превоз на наведената релација
 • Организација и водство на патувањето
 • Посета на Острошки манастир
 • Посета на Будва

Понудата не вклучува:
 • Туристичка такса за Острошки манастир 1 евро по лице
 • Трансфер до Горниот манастир со локално комбе (1€по лице)
 • Патничко осигурување
 • Ноќевање во долниот конак (5€ по лице)
 • Нокевање во горниот конак е бесплатно доколку има слободни места кои се проверуваат по пристигнување во манастирот

ЦЕНА: 1800 денари.
 
ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ:
 • Организатор на патувањето е Мтс Травел Сервис.
 • Во случај на недоволен број на пријавени патници, организаторот го задржува правото да го откаже во целост патувањето 2 дена пред да започне истото.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за подолгите задржувања на граница и гужвите во сообраќајот кои претходно неможат да бидат предвидени.
 • Организаторот на патувањето не е одговорен за временските услови во текот на патувањето како и во местото за посета.
 • Во случај на отказ патникот е должен да плати:
 • За отказ до 2 дена пред поаѓање се задржува износ од 90 % од цената на аранжманот
 • За отказ од 3 до 5 дена пред поаѓање се задржува износ од 70 % од цената на аранжманот
 • За отказ од 6-15 дена пред поаѓање се задржува износ од 50 % од цената на аранжманот
 • За отказ преку 15 дена пред поаѓање  се задржува износ од 10 % од цената на аранжманот 
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува материјална штета доколку патната исправа или лична карта е истечена или заборавена.
 • Организаторот на патувањето не одговара и не надоместува штета за изгубен багаж.
 • Примателот на услугата е должен да ги почитува правилата издадени од страна на возачот и водичот за однесувањето во автобусот.
 • Организаторот на патувањето не одговара за доцнењето на патниците, и не е  должен да ги чека истите.
 • Со уплата Вие во целост сте согласни со горенаведените Општи услови.